Főoldal » elektromos autó » Sportváltozatot kapott a Honda Urban EV koncepciója

Sportváltozatot kapott a Honda Urban EV koncepciója

A szeptemberben megrendezett Frankfurt Motor Show újonnan bemutatott elektromos autó koncepcióinak egyike a Honda Urban EV-je volt, mely a régi VW Golfra emlékeztető retro kinézetével felcsigázta a kedélyeket, és egyben reményt keltett bennünk, hogy végre a japán autógyártó is a piacra dob egy olcsó, de (ahogy a neve is utal rá) a városban tökéletesen használható elektromos kocsit. A tokiói székhelyű vállalat eddig nem remekelt a villanyautók terén, sőt, kimondottan azon néhány nagy hírű gyártó közé tartozik, akik le vannak maradva az elektromos közlekedésre való átállással. A reményünk beigazolódott, hiszen a Honda bejelentette, hogy 2019-ben megkezdi egy autó gyártását, melynek alapját az Urban EV adja. A retro Hondáról nem kaptunk semmilyen specifikációt, azonban sejthető volt, hogy az éppen aktuális Tokyo Motor Show-ra tartogatnak számunkra néhány részletet.

A szeptemberben bemutatott Urban EV koncepciója

Kaptunk is, csak nem azt, amit vártunk. Arról az autóról, melynek két év múlva esedékes a gyártása ugyanis még most sem tudunk semmit, de cserébe a gyártó bemutatta a Honda Sports EV tervét, azaz az Urban EV sportváltozatát. Kétségtelenül szemrevalóra sikerült, és a régimódi hangulatát is megőrizte az új látványautó, azonban ne számítsunk rá, hogy találkozni fogunk vele az utcán, mert gyártásról egyelőre szó sincs.

A most bemutatott Sports EV koncepció

A Honda vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta, hogy a jövőben nagy figyelmet kap majd a hibrid és elektromos autók gyártása, bár valójában eddig úgy tűnik, hogy a két koncepció célja csupán a figyelem felkeltése volt az autókiállításokon.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.