DS elektromos luxusautóval a londoni Westfieldben?

Ahhoz képest, hogy 2016-os genfi debütálásakor egy szó sem esett a Citroën luxusmárkájának, a DS E-Tense koncepciójának sorozatgyártásáról, a gyártó mégis lelkesen mutogatja videóiban, melyeket Európa-szerte forgat. A tisztán elektromos sportkocsi feltűnt már Párizs utcáin, Monacoban (első videó), legújabb reklámjában pedig a londoni Westfield London bevásárlóközponton hajtott keresztül (második videó).

A helyszín választása nem véletlen, ugyanis itt található a DS Urban Store, a gyártó legelső, bevásárlóközpontban elhelyezett kereskedése. Emellett a kisfilm további három másik jelentős DS motívumot is felsorakoztat a kisfilmben: az E-Tense tanulmányautót, a DS 7 Crossback hibrid meghajtású SUV-t a videó végén, valamint Sam Bird Formula E pilótát, aki a DS Virgin Racing csapat tagja.

Bár a reklám forgatása zárás után történt, még így is külön engedélyre volt szüksége az autógyártónak, hogy a versenypilóta az éjszaka közepén egy nem mindennapi túrát tehessen a bevásárlóközpont közepén egy 400 lóerős sportkocsival. Ez volt egyébként a legelső eset, hogy a Westfield London épületén keresztülautóztak.

A DS E-Tense tanulmányautó 4,5 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra, és 250 km/h a végsebessége. A gyártó szerint mintegy 310 kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel. Az, hogy valaha gyártásba fog-e kerülni még kérdéses. A gyakori, közterületeken való mutogatásnak lehet az az oka, hogy a DS kíváncsi az emberek reakciójára, mielőtt eldöntené, érdemes-e piacra dobni az autót. 2016 tavaszán azonban hallhattunk egy célzást a PSA Group igazgatójától arra, hogy 2021-re eljuthat a gyártásig az autó, idén januárban pedig a DS levédette az E-Tense típusjelzést.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.