Beszáll a töltőtelepítésbe a németországi Euronics

50 németországi Euronics üzlet parkolójában nyílik villámtöltő-állomás, miután az elektronikai szakkereskedés megállapodott az EnBW (Energie Baden-Württemberg) német közműszolgáltatóval az 50 kW-os DC villámtöltők felállításáról, melyek közül az első még ebben az évben működésbe léphet a két vállalat tervei szerint. A töltőtelepítés elsősorban az ország északi részén elhelyezkedő boltokat fogja érinteni, ezzel kompenzálva az EnBW Németország déli felén kiépített töltőhálózatát. Az Euronics azután döntött az elektromobilitás támogatása mellett, miután az éves fogyasztói felmérésen a kérdőívet kitöltő vásárlók több mint háromnegyede azt nyilatkozta, hogy örülne, ha lehetősége lenne a bolt előtt feltöltenie autóját, amíg vásárol.

Az üzletlánc töltőinek használatához szükséges az EnBW Mobility + applikációja, amiben a pénztárnál kapott voucher-t rögzíteni tudják az autósok, amit aztán bármelyik töltésnél fel tudnak használni. „A nemzeti töltő-infrastruktúra bővítésén kívül az elektromobilitás digitalizálása is lényeges. Ezért fejlesztettük ki az applikációnkat, és dolgozunk folyamatosan új funkciókon, amik még könnyebbé teszik a villanyautósok mindennapjait” – magyarázta Timo Sillober, az EnBW értékesítési igazgatója. A szóban forgó applikáció a legnagyobb hálózati lefedettséggel rendelkező, és a legsikeresebb német elektromobilitási alkalmazás, valamint a legegyszerűbb digitális módja a németországi, ausztriai, és svájci töltőállomásokhoz való hozzáféréshez. Az igazgató továbbá hozzátette azt is, hogy bár a vállalat elsődleges célkitűzése az 1000 villám telepítése 2020-ig, amely eléréséhez kiváló lehetőség az Euronics üzletlánccal való társulás, a bővülés mellett kiemelt szempont az is, hogy a töltők ott legyenek elérhetőek, ahol szükség is van rájuk. A töltésnek egyszerűnek, megbízhatónak, és bárhol elérhetőnek kell lennie, az elektronikai boltok – ahol a vásárló hosszú ideig is el tud időzni a legújabb csúcsminőségű televíziók által nyújtott látványtól elcsodálkozva – pedig kifejezetten alkalmas helyszínek az elektromos autók töltésére. Az Euronics-nak Európa-szerte 8800-nál is több üzlete van, de arról egyelőre nincs információ, hogy más országokban is tervez-e töltési lehetőséget biztosítani a villanyautósoknak.

EZT OLVASTAD MÁR?  Elektromos autó töltők - Növekvő nyomás a kereskedelmi céllal hasznosított ingatlanok tulajdonosain

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.