Német-kínai együttműködés született a világ legnagyobb töltőhálózatáért

A BMW Group, Bosch, Daimler, EnBW, Innogy, Siemens és a Volkswagen Group által 2012-ben alapított Hubject a tegnapi napon megállapodást írt alá a kínai töltőüzemeltető vállalattal, a Star Charge China-val, melyben a felek hozzájárulnak, hogy megosztják egymással töltőhálózataikat, és együttes erővel dolgoznak azok nemzetközi bővítésén, létrehozva így a világ legnagyobb kiterjedésű elektromos autó-töltőinfrastruktúráját. A Hubject jelenleg több mint 80 000 töltőállomást üzemeltet, és közel 300 partnervállalattal büszkélkedhet a világ 26 országában, beleértve Kínát is, ahol már majdnem egy éve ténykedik a német vállalat, de a Star Charge 20 000 töltőpontjával kibővülve a teljes hálózat 100 000-nél is több töltőállást biztosít a villanyautósok számára. A németek segítségével ez ráadásul egy problémamentes belépő a kínaiak számára az egyre fejlődő európai villanyautó-töltő piacra. A két cég szerint ez az együttműködés felgyorsítja az elektromobilitáshoz kapcsolódó piaci fejlődést, lehetővé téve az elektromos járművek vezetői számára a lehető legegyszerűbb töltést, bárhol is legyenek a világban.

„Örülünk a Hubjecttel kötött megállapodásnak, hiszen most már még több ember számára tudunk kényelmes hozzáférést biztosítani a hálózatunkhoz mind Kínában, mind Európában” – mondta el a Star Charge vezérigazgatója, míg a Hubject főnöke hozzátette, hogy a Star Charge személyében megtalálta a tökéletes partnert a vállalat vízióinak beteljesítéséhez egy felhasználóbarát töltőhálózat létrehozásáról.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.