HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Új villanyautót mutatott be a Renault

Két lépéssel közelebb került az elektromos közlekedés világához a Renault, miután bejelentette, hogy három népszerű hagyományos meghajtású modellje épül meg hibrid és/vagy plug-in hibrid változatban, valamint hamarosan egy új tisztán villanyos gépkocsi is a kínálat részévé válik. A K-ZE elnevezésű crossover 2019-ben érkezik meg Kínába, ahol a Renault hatalmas sikert vár az elsősorban városi használatra tervezett villanyautótól, de egy évvel később már az európai piacokon is hozzájuthatnak a vásárlók. Részletes specifikációkat egyelőre nem tettek közzé a gyáriak, azokra vélhetően a sajtó számára a mai napon megnyíló Párizsi Autószalonon derül fény, de annyi a francia vállalat honlapjáról kiderül, hogy az autó a NEDC szerint nagyjából 250 kilométert tud megtenni két töltés között. Felmerül a kérdés, hogy a Renault miért a régi európai szabványt használja még mindig a hatótáv megállapításához, de ha nem csak a megszokásból adódó elírásról van szó, akkor ez valós körülmények között nagyjából 180 kilométerre csökken, ami egy 2019-2020-as megjelenésnél már elég bátor húzás a gyártótól, még akkor is, ha a városi közlekedéshez ennél többre aligha van bárkinek is szüksége. A kis hatótávot azonban egy alacsony árral igyekszik kompenzálni a Renault, és bár pontos összeget még nem mondott, állítása szerint a K-ZE egy megfizethető villanyautó lesz. Ha valóban sikerül reálisan beáraznia az autót a gyártónak, és nem kér el érte nagyjából 20-22 000 eurónál többet, akkor talán még a Zoé nyomdokaiba is léphet népszerűség tekintetében a K-ZE.

Ami a további elektromosítást illeti, a 2020-as termékpaletta-frissítéssel a közönségkedvenc Renault Clio hibrid meghajtással születik újjá, a Megane és a Captur modelleket pedig konnektoros hibrid változatban találják majd meg a vásárlók.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.