Főoldal » események » 2018 utolsó villanyautós találkozója

2018 utolsó villanyautós találkozója

Jó hangulatban telt a villanyautósok közösségének utolsó találkozója is. Érzésre a megszokottnál nagyobb volt az érdeklődés a rendezvény iránt, amelynek fő célja, hogy az elektromos autót használók megosszák tapasztalataikat egymással és azokkal az érdeklődőkkel, akik még csak fontolgatják egy akkumulátoros jármű beszerzését.

A találkozó helyszíne a KÖKI terminál mélygarázsában telepített töltőknél volt kezdetben, de a töltők közelében lévő, a rendezvény résztvevői számára elkerített parkolókat, a szalagot letépve elfoglalták a bevásárlóközpontba érkezők. Ezért a társaság átvonult a garázs másik végébe, ahol zavartalanul folytatódtak a beszélgetések.

Szokás szerint a Magyarországon népszerű típusok kezdtek felsorakozni a felfestések között. Nissan LEAF-ek, BMW i3-ak, Citroen C-zerok, Fiat 500e-k és Mitsubishi Outlander-ek de találkozhattunk néhány ritkább típussal is, mint amilyen a Tesla Model S, a Model X, az e-NV200 és a Mini Cooper S zöld rendszámmal.

Számomra az egyik nagy meglepetés azonban az volt, amikor megláttam egymás mellett két Hyundai Kona electric-et. Nem maga a típus az igazi érdekesség, hanem, hogy ezt az autót gyakorlatilag nem lehet még megvásárolni. A közeljövőben viszont ellephetik a magyar utakat, mert 2019-re azt ígérte a gyártó, hogy megfelelő sebességgel fogják tudni gyártani. Addig is a közönség ismerkedhetett a népszerű SUV szerű külsővel rendelkező nagy hatótávú elektromos autóval.

Mint tudjuk, a Nissan LEAF első és második generációja között a technikát illetően alig van különbség. Pontosan ugyanakkora helyen van az akkumulátor, az első ajtók is megegyeznek, a belső tér mérete is kísértetiesen hasonlít de ezeket a hasonlóságokat akkor lehet igazán jól megfigyelni, ha egymás mellett áll a két autó. A találkozón szerencsére ez is megtörtént, nem is akármilyen formában. Két kávébarna Nissan, az egyik az első, a másik a második generációból. Pazar látvány volt egymás mellett állva látni őket.

Akik nem szaladtak haza egy órával a kezdés után, azok láthatták a pár nappal ezelőtti videónkban szereplő feldíszített elektromos taxit is. Ez viszont önmagában semmi, mert Németh Tibor tagunk saját dallal is készült, amit a karácsonyi díszben pompázó autó társaságában elő is adott az egybegyűlteknek.

Ha kedvet kaptál a részvételhez, szeretettel várunk 2019-ben is a Villanyautósok találkozóira, az eseménynaptár hamarosan elérhető lesz. A beszélgetések tovább folytatódnak a Facebookon, a már több, mint 4000 tagot számláló Villanyautós tippek és kérdések csoportban, ahol bármikor választ kaphatsz a elektromobilitással kapcsolatos kérdéseidre.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Magyar Péter

Villamosmérnökként szakmai csodálattal tekintek minden elektromos járműre, ugyanakkor azt látom, hogy sok az ismerethiányból adódó ellenérzés irántuk. Írásaimmal ezen szeretnék pozitív irányban változtatni!