Vörös Tesla Semit fotóztak Los Angelesben

A Tesla villanykamionjának 2017 novemberi bemutatója után sokáig szenzációnak számított, amikor valakinek sikerült megpillantania és lefotóznia a kimagaslóan ígéretes specifikációkkal rendelkező járművet az utakon. A két prototípus ezután megkezdte az akkumulátorok szállítását a Gigafactory 1 és a fremonti gyár között, valamint országos túrára indult a megrendelőkhöz, így szinte mindennapos látvánnyá vált az elektromos kamion az Egyesült Államokban. A Semi feltűnése azonban most ismét nagy port kavart az interneten, miután egy Reddit felhasználó egy vörös színű villanykamionról készített fényképet a 405-ös autópályán Los Angelesben, majd egy másik rajongó közelebbről is lekapta a járművet egy Supercharger állomáson. Aki nem követte eddig nyomon a Semiről szóló híreket, annak azt kell tudnia, hogy a teherautó két méretben mutatkozott be: a nagyobbik, és egyben nagyobb hatótávval bíró verzió szürke színben, a kisebbik pedig matt fekete köntösben gurult a színpadra tavaly. Az új szín megjelenésével egyből megindultak a találgatások, hogy egy harmadik prototípusról van-e szó, többen felfedezték, hogy a vörös kamion rendszámtáblája megegyezik a feketéével, ami arra enged következtetni, hogy csupán egy átfestésen/átmatricázáson esett át a jármű. Az egyik érdeklődőnek volt is szerencséje beszélni a Semi sofőrjével, aki meg is erősítette, hogy valóban a matt fekete kamion kapott egy vadítóbb matricát, így ugyanis jóval több tekintet szegeződik rá. Szóval lehet ez pusztán marketingfogás, de többen azt sem tartják kizártnak, hogy a gépkocsin történt némi fejlesztés, ami miatt muszáj volt újjáfesteni a karosszériát.

Forrás: Reddit/u/real_spicy_tuna
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.