HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Jövőre új tisztán elektromos Hyundai érkezik

Egy teljesen elektromos meghajtású modellel bővül a Hyundai járműkínálata 2020-ban, így ez lesz az első olyan villanyautója a dél-koreai cégnek, mely egy kifejezetten elektromos autók számára fejlesztett platformra épül. A Hyundai jelenleg értékesített mindkét kibocsátásmentes gépkocsija, az IONIQ Electric, és a Kona Electric is elérhető belsőégésű motoros változattal, hiszen ezek padlólemeze az ICE, PHEV, és EV változatok gyártására egyaránt alkalmas, egy új dedikált platform azonban új teret nyit az elektromobilitásnak a vállalatnál. A bejelentést egyelőre nem verte nagy dobra a Hyundai, hiszen egy inkább pénzügyi jellegű, az autógyártó hosszú távú üzleti terveit összefoglaló sajtóanyagban került megemlítésre az új e-autó, és az ambíció a környezetbarát közlekedési technológiák piacvezető pozíciójának megszerzésére. Mert ugyan a Hyundai komoly stratégiát dolgozott ki, hogy üzemanyagcellás nagyhatalom legyen, állítólag akkumulátoros járművekből sem lesz hiány: 2025-re a vállalat a világ három legfontosabb villanyautó-gyártója között szeretne lenni. Az elektromobilitásra és az önvezető technológia fejlesztésére szánt körülbelül 40 milliárd dolláros beruházás lehetővé teszi a költség- és műszaki hatékonyság növelését, amitől a Hyundainak már megéri elárasztani a piacot elektromos autókkal – a tervek szerint a következő évtized közepére összesen 44 (valamilyen formában) elektromosított modell jelenik meg, évi 1,67 milliós eladást jósolva.

Hyundai Kona Electric

A saját padlólemezen utazó új villanyautóról egyelőre semmilyen információval nem rendelkezünk, de annak, aki már most szeretne egy elektromossággal működő Hyundait, kitűnő választás lehet a Kona is, mely hatótávját és méreteit tekintve jelenleg az egyik legjobb autó a piacon.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.