BMW iNext első fotók

A BMW-t mostanában sok vád éri, hogy nem koncentrál eléggé a tisztán elektromos autók piacára, de az hogy ez kívülről nem feltétlen látszik, nem jelenti azt, hogy a háttérben nem zajlanak a fejlesztések. Az insideevs.com a napokban közölt néhány fotót közölt egy álcázott BMW elektromos SUV-ról, ami feltehetőleg az egyelőre iNext néven ismert, de ix5 néven is emlegetett autó. Ez utóbbi elnevezés alapján arra lehet következtetni, hogy az új autó egy X5 méretű elektromos SUV lesz.

A fotós elmondása szerint az autószállítón egy hagyományos hajtással rendelkező x5 is volt az autó mellett, így össze tudta hasonlítani az autó arányait is. Az elektromos SUV valamivel hosszabb, a tengelytávja is hosszabb, de alacsonyabb, mint az X5, tehát egy kombi és egy SUV közötti átmenet várható. Az elektromos autó belső tere jóval tágasabb lehet, hiszen az elektromos hajtás alkatrészei lényegesen kevesebb helyet foglalnak el, ezt a autót pedig már az alapoktól elektromos autónak tervezték.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.