2500 helyszínre kerülnek Tritium villámtöltők Nagy Britanniában

Nagy-Britanniában a közelmúltban több cég is nagyszabású töltőtelepítési programba kezdett. A BP Chargemaster, a Pod Point, a Fastned és az Ionity után most a Box Energi jelentett be komoly terveket: Drive Energi néven 2025-ig 2500 helyszínre terveznek villámtöltőket kiépíteni. Beszállítóként az ausztrál Tritium céget választották. Minden helyszínre legalább 2 Tritium gyártmányú 50 kW DC villámtöltőt és további AC töltőket terveznek.

A megrendelés jelentős a töltőgyártó számára, ugyanis eddig a világ 29 országában összesen 3000 töltőjük működik, a Drive Energi projektnek köszönhetően a következő 6 évben több töltőt adnak majd el, mint eddig összesen. A töltők telepítését még idén megkezdik, a 2500 tervezett helyszín közül az első 100 töltőt 2020 január végéig tervezik bekapcsolni.

Tritium Veefil 50 kW DC töltő (forrás: Tritium)

A Tritium Veefil típusú villámtöltői a magyar villanyautósok számára is ismertek például az NKM-Decathlon közös töltőtelepítési projektjéből.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.