KITÖLTÖTTED MÁR?

Segíts, hogy még jobb tartalmat készíthessünk!

Indiában 5645 db buszt cserélnek elektromosra

India 65 városában összesen 5645 db városi és városok közötti személyszállítást végző buszt cserélnek elektromosra egy kormányzati döntés alapján. A cél az autóipar támogatása, a városok levegőjének tisztábbá tétele és elindítani Indiát a változás útján. A hírt a Twitteren Amitabh Kant, a kormányzat India átalakításával foglalkozó szervezetének (National Institution for Transforming India – NITI Aayog) vezetője tette közzé.

További információt egyelőre nem közöltek a tervről, de korábbi nyilatkozatokból egyértelmű, hogy India egyre inkább arra törekszik, hogy növeljék a tiszta energia felhasználását minden területen, többek között az elektromos járművek feltöltésére is. Kant elmondta, hogy céljaik között szerepel a városok megtisztítása, az import csökkentése, valamint a napenergia felhasználás növelése.

Az indiai Tata Motors által gyártott elektromos buszok (forrás: Tata Motors)

Az elektromos buszokról szóló bejelentést egy másik bejelentés is kiegészítette: India az elektromos járművek adóját 12-ről 5%-ra csökkenti, ugyanez a tétel az elektromos járművek töltőberendezései esetén 18-ról 5%-ra mérséklődik.

Az elektromos buszok beszerezésének határideje egyelőre nem ismert.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.