Már áll az első törökbálinti Tesla Supercharger

Óriási figyelem övezi a Tesla magyarországi terjeszkedésének következő hullámát, aminek keretében Törökbálinton biztosan, Fóton pedig valószínűleg telepítenek Tesla Supercharger állomást. A törökbálinti Auchan parkolójában múlt héten kezdték felásni a parkolót, a hét közepén pedig a kábelekkel együtt megérkeztek az első betonalapok is. Ezekből vált egyértelművé, hogy nem akármilyen, hanem Tesla villámtöltők érkeznek az M1-es és M7-es közötti M0-ás szakasz mellett lévő áruházhoz. Az alaptestek tegnap bekerültek az előre kiásott árkokba, és ma már felkerült az első áramátalakító szekrény és a legelső töltőoszlop is.

(fotók: Barek Péter)

A töltőoszlop már tartalmazza a Type2 mellett a CCS csatlakozót is, így nem csak a Model S és Model X, de a Tesla Model 3 is tölthető lesz Törökbálinton. Természetesen egyszerre a kettő közül itt is csak egy csatlakozó használható, mint minden más DC töltő esetén.

A képeket beküldő villanyautós társunk szerint jól látható, hogy két csoportban 4-4 töltő lesz kialakítva, az áramátalakítást végző szekrények pedig a töltők közé a sorra kerülnek.

A sort további AC töltők fogják kiegészíteni, amelyek kábelezése alapján akár 22 kW teljesítményűek is lehetnek.

A közösségi oldalakon jól értesültnek tűnő Tesla tulajdonosok szerint nem csak Fóton, de Miskolcon, Debrecenben és Szegeden is lesznek Superchargerek, de ezekről a helyszínekről egyelőre nincs olyan fotónk, amin munkálatok nyomai láthatók. Ha a környéken laksz, és látsz építkezés vagy kábelezás nyomát az áruház körül (az első két helyszín alapján az épület bal oldalán), akkor kérlek küldj nekünk fotót. Ugyanezen információk szerint a Budapest környéki töltők október 14-én indulnak, de ez a mostani készültségi szint mellett viszonylag optimistának tűnik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?