Volkswagen: 2025-ben már minden 5. új autó elektromos lesz

A Volkswagen csoport előrejelzései szerint 2025-re a tisztán elektromos, akkumulátoros autók aránya eléri az új autó eladások 20%-át, azaz minden 5. eladott autó kipufogó nélkül érkezik majd – írja az insideevs.com. A Volkswagen csoport eladási számaiból kiindulva ez 3 millió elektromos autót jelent.

A Volkswagen csoport tisztán elektromos, akkumulátoros autók értékesítésére vonatkozó előrejelzései (forrás: insideevs.com)

Idén a Volkswagen csoport 1% körüli tisztán elektromos részesedéssel számol (amely még az idei európai 2%-os átlag alatt van), azonban dinamikus növekedést várnak a közeljövőben: 2020-ban a tervek szerint eléri a 4%-os arányt a tisztán elektromos autó értékesítésben. Az eladások többségével Európában számolnak, de a kínai piac részesedése is jelentős lesz. 2022-ben, majd az azt követő két évben egyaránt azzal számolnak, hogy megduplázódnak a tisztán elektromos autók eladásai.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.