Később jön a legolcsóbb Tesla Cybertruck

A Cybertruck november 21-i bemutatóján Elon Musk nem árult el részletes ütemtervet az elektromos pick-up gyártásához, csupán annyit tudhattunk meg, hogy a kisebb aksis, egy- és két motoros változatok 2021 végén, a nagyobb akkucsomagos, három villanymotorral szerelt verzió pedig 2022-ben érkezik. Azóta viszont több mint negyedmillióan foglalták le a megosztóra formált villanyautót, így a Tesla most frissítette az infókat arról, hogy mikorra várhatják a vásárlók a megrendelésük teljesítését.

A Single Motor RWD változat konfigurációja 2021 végén nyílik meg, a gyártása pedig 2022 végén indul, azaz Musk egy évvel elhalasztotta a legolcsóbb, nettó 40 ezer dolláros egymotoros Cybertruck termelésének startját. Cserébe a Tri Motor AWD megrendelői örülhetnek, ők ugyanis a tervezettnél előbb, 2021 végén megkaphatják autójukat. Helyet cserélt tehát a legolcsóbb és a legdrágább változat a gyártósoron, míg a közepes aksival pakolt Dual Motor AWD termelésének megkezdésén nem módosított Musk, az ugyanúgy 2021 végére van időzítve. A konfigurálás mindhárom esetben már 2021. vége előtt elvégezhető lesz.

A 40 ezer dolláros Cybertruck megjelenésének kitolása talán nem is jelent majd akkora problémát, tekintve, hogy a Tesla elmondása szerint a legelső 146 ezer foglalás mindössze 17%-a érkezett erre a típusra, míg a Dual Motor opció a foglalók 42%-át, a Tri Motor kiosztás pedig 41%-ot hasított ki magának.

EZT OLVASTAD MÁR?  Ford F150 vs. Tesla Cybertruck: Bring it on - gyere ki a hóra

Elektromos autót használsz?