Később jön a legolcsóbb Tesla Cybertruck

A Cybertruck november 21-i bemutatóján Elon Musk nem árult el részletes ütemtervet az elektromos pick-up gyártásához, csupán annyit tudhattunk meg, hogy a kisebb aksis, egy- és két motoros változatok 2021 végén, a nagyobb akkucsomagos, három villanymotorral szerelt verzió pedig 2022-ben érkezik. Azóta viszont több mint negyedmillióan foglalták le a megosztóra formált villanyautót, így a Tesla most frissítette az infókat arról, hogy mikorra várhatják a vásárlók a megrendelésük teljesítését.

A Single Motor RWD változat konfigurációja 2021 végén nyílik meg, a gyártása pedig 2022 végén indul, azaz Musk egy évvel elhalasztotta a legolcsóbb, nettó 40 ezer dolláros egymotoros Cybertruck termelésének startját. Cserébe a Tri Motor AWD megrendelői örülhetnek, ők ugyanis a tervezettnél előbb, 2021 végén megkaphatják autójukat. Helyet cserélt tehát a legolcsóbb és a legdrágább változat a gyártósoron, míg a közepes aksival pakolt Dual Motor AWD termelésének megkezdésén nem módosított Musk, az ugyanúgy 2021 végére van időzítve. A konfigurálás mindhárom esetben már 2021. vége előtt elvégezhető lesz.

A 40 ezer dolláros Cybertruck megjelenésének kitolása talán nem is jelent majd akkora problémát, tekintve, hogy a Tesla elmondása szerint a legelső 146 ezer foglalás mindössze 17%-a érkezett erre a típusra, míg a Dual Motor opció a foglalók 42%-át, a Tri Motor kiosztás pedig 41%-ot hasított ki magának.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.