Januártól jön a fizetős internet a Teslákban

A Tesla a kezdetektől, 2012-től ingyenesen biztosítja az autókban a mobilinternet-kapcsolatot. 2014-ben azt ígérték, hogy a korlátlan, ingyenes csomag 4 évre szól, ennek ellenére 4 év után sem jelent meg a fizetős internet. Ősszel már megírtuk, hogy közeleg a korlátlan ingyenes internet kapcsolat vége a Teslákban, de a pontos ár és a részletek még nem voltak ismertek. A hír most már hivatalos és a havidíj is kiderült. Az Electrek összefoglalta, hogy kit érint pontosan a változás.

A 2018 június 30-ig megrendelt Tesla Model X autókhoz ingyenes marad a Premium Connectivity csomag (Forrás: Tesla)

A Tesla két mobilinternetes csomagot kínál a vásárlóinak:

  • Az ingyenes Standard Connectivity csomag esetén a mobilinternet csak alap térképet és navigációt, valamint a legfontosabb biztonsági frissítések érhetők el az autóba épített SIM kártyán keresztül. A zene- és médialejátszás csak Bluetooth® kapcsolattal, az OTA szoftverfrissítések pedig csak Wi-Fi hálózaton keresztül hajthatók végre.
  • A Premium Connectivity csomagban a navigáció tartalmazza a műholdképes térképeket, élő forgalom megjelenítéssel, zene- és médialejátszást az autó saját internet kapcsolatával, az internet böngésző használatát (Model S és Model X esetén), valamint az Over-the-Air szoftverfrissítések egyaránt letölthetők a mobilinternet kapcsolaton és Wi-Fi kapcsolaton keresztül.

A régebbi Tesla tulajdonosoknak azonban nem kell megijedni, minden 2018 június 30 előtt vásárolt Tesla Model S és Model X, valamint Premium Interior csomaggal rendelt Model 3 az autó teljes élettartamára továbbra is ingyenesen használhatja a Premium Connectivity csomagot, tehát a Model 3 alapváltozata kivételével minden másfél évnél idősebb Tesla jogosult marad a korlátlan, ingyenes mobilnetre.

EZT OLVASTAD MÁR?  Alakot váltott a Mercedes-Benz EQA

A 2018 július 1.-ét követően megrendelt autók tulajdonosait ezen a héten értesítették a fizetős Premium csomag bevezetéséről, azonban kaptak még egy ajándék hónapot, így 2020 január 7-től már csak a Standard csomagra jogosultak ingyenesen. Természetesen  előfizethetnek a Premium Connectivity csomagra, melynek havidíja 9,99 dollár lesz.

Elektromos autót használsz?