HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

4 hónapon belül megkezdődhet a Model Y kiszállítása

Elon Musk 2019 márciusában a Tesla Model Y bemutatóján 2020 őszére ígérte az első példányok kiszállítását. A közelmúltban több hírben is beszámoltunk már arról, hogy az ígérethez képest előbb érkezhet a Model Y, ezt az információt most a Deutsche Bank elemzői is megerősítették a CNBC híre szerint.

A Deutsche Bank szerint a Tesla készen áll arra, hogy már 2020 első negyedévében megkezdje a kisebb SUV-modell kiszállítását. A gyártás és kiszállítás előbbi megkezdése szimbolikus győzelem lenne a vállalat számára, hiszen korábban inkább a késések voltak jellemzőek a kiszállítási határidők tekintetében.

Tesla Model Y fehér belsővel (forrás: Tesla)

Harmadik negyedéves részvényesi tájékoztatón Musk elmondta: „A Model Y gyártását tekintve az ütemterv előtt állunk Fremont-ban, ezért módosítottuk a gyártás megkezdését 2020 végéről 2020 nyarára. Hátra van még néhány fejlesztés, de bízunk benne, hogy a 2020 nyarán megkezdődik a gyártás. Valójában a közelmúltban már vezettem a Model Y előszériás példányát, és azt hiszem, hogy csodálatos termék lesz, amit nagyon jól fogadnak majd. Úgy vélem, bár ez csak a saját véleményem, de azt hiszem, hogy több példányt adunk majd el belőle, mint a Model S, Model X és Model 3 típusokból összesen.”

A körüljárós videóban látható a Tesla Model Y harmadik üléssora is

További részleteket azonban nem osztott meg Musk, nem derült ki, hogy hány előrendelés érkezett a Model Y-ra. Kedden a Deutsche Bank elemzői tajvani Tesla beszállítók jelentéseit idézték, akik azt nyilatkozták egy helyi lapnak, hogy „előrehozott megrendeléseket” kaptak olyan alkatrészekre, amelyek a Model Y-ba és a Tesla kamionjába, a Semi-be épülnek majd be.

A Deutsche Bank vezető autóipari elemzője, Emmanuel Rosner ezt írta: „A Model Y tajvani beszállítóinak jelentései azt állítják, hogy a Tesla a megrendelések vártnál sokkal korábbi szállítását kérte tőlük. A tajvani hírek szerint a Tesla az eredeti ütemtervhez képest hat hónappal előbb kezdheti meg a tömeggyártást. Ez azt jelentené, hogy a Model Y 2020 első negyedévében piacra lép. A beszállítók emellett azt is állították, hogy a Tesla Semi alkatrészek megrendeléseit is felgyorsítják, így a kamion, bár korlátozott mennyiségben, de szintén 2020-ban megjelenhet.”

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.