Főoldal » elektromos autó » Egy Teslásnak sosincs melege

Egy Teslásnak sosincs melege

A Tesla szoftverfrissítéseiben gyakran rejt el angolul csak Easter Eggnek (húsvéti tojás) nevezett meglepetéseket, vicces részleteket. A legújabb húzásuk az új szövegfelismerő rendszerben lett elrejtve, amelyet, például, hanggal utasíthatunk arra, hogy állítson a légkondi hőmérsékletén. A gyöngyszemre Tesla Bjorn (Bjorn Nyland) talált rá.

A hőmérséklet állítása megy a logikusnak tűnő „melegem van”, vagy „csökkentsd a hőmérsékletet” parancsokkal is, de a programozók elrejtetek egy kis popkultúra referenciát is.

Talán még emlékszik mindenki a 2 évvel ezelőtti „A Man’s Not Hot”, azaz „Egy férfinek soha nincs melege” című opusra, amelyet a brit komikus Michael Dapaah követett el. Készített ugyanis egy vicces kamu rap himnuszt, amelyben a műfaj kliséit figurázza ki a dal szövegével, a poén pedig annyira jól sült el, hogy a kislemez platina lett az Egyesült Királyságban és Svédországban, illetve aranylemezzé vált hét további országban. A teljesség kedvéért – és mert szilveszter van – a 2017-es klipet berakjuk a cikk aljára.

Nos, számunkra most a címadó mondat a lényeges, ami arra a poénra épül fel, hogy hősünk, Dapaah kitalált rapper aliasa Big Shaq, Miamiben egy szőrmés télikabátban keménykedik a parton a szikrázó napsütésben, hiába kéri „A Nő”, hogy vegye le a kabátot, az ő véleménye szerint egy igazi férfinak soha nincs melege.

Na ezt a poént meglovagolva tanították meg arra a Teslákat a legújabb frissítéssel, hogy ha valaki ezt a sort idézi az autónak, akkor az diszkréten másfél fokkal csökkentse a hőmérsékletet. Jól jöhet, ha a meghódítandó hölgy előtt nem akarunk nyámnyila puhánynak tűnni – mondhatjuk, hogy á, mi nagyon kemények vagyunk, nincs melegünk, a kocsi érti a dörgést és azért segít, hogy ne kapjunk hőgutát.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.