Hekkerek figyelem: fél millió dollár és egy Model 3 a főnyeremény

Az utóbbi időben rengetegen fogadtak a Tesla csődjére, de mára, ahogy azt az 500 dollár körüli részvényárfolyam is jelzi, többségbe kerültek a Tesla sikerét remélők, legalábbis a részvénypiacon. Két éve Elon Musk pontosan megmondta, hogy mikor juthat csődbe a Tesla.

Amennyiben valakinek sikerülne meghekkelni a Teslát flotta szinten, az Musk szerint a Tesla végét jelentené. Nem csak a Tesla, sok más szoftver vagy hardvergyártó számára a csődöt jelentené egy hasonló esemény, ezért egyre gyakoribb, hogy jelentős díjat tűznek ki azoknak a számítástechnikai zseniknek, akik élvezik azt a kihívást, hogy bejussanak egy komoly védelmet alkalmazó informatikai rendszerbe. Természetesen a gyártóknak is remek lehetőség ez a biztonsági rések feltárására. A Zero Day Initiative egyik első kihívásán 2020-ban a nyeremény egy Tesla Model 3 és 500 000 dollár.

A pwn20wn kihívása szerint a hekkernek be kell hatolni a Tesla Model 3 operációs rendszerébe. A fődíj annak jár, aki képes a Model 3 digitális biztonsági rendszerének teljes veszélyeztetését jelentő behatolásra. Kisebb „feladatok” teljesítésével, mint az „Infotainment Root Persistence Add-on”, az „Autopilot Root Persistence Add-on” és a „CAN Bus Add-on” készítésével 200 000 dollár nyerhető el. Az érdeklődők a részleteket megtalálják a ZDI blogjában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.