Itt egy újabb Fisker villanyautó

A januárban bemutatott Fisker Ocean egy mutatós specifikációkkal és számos praktikus funkcióval ellátott, megfizethető elektromos SUV lehetne, amennyiben sorozatgyártásba kerülne – csakhogy Henrik Fiskertől már megszokhattuk, hogy egymás hegyén-hátán állnak a koncepciói, melyekből az ígéretei ellenére sem valósul meg semmi. Ne gondoljuk, hogy a világhírű formatervező tanul a hibáiból: egy „véletlen” Twitter-bejegyzésnek hála már azt is tudjuk, hogy készül a Fisker Alaska elektromos pick-up.

Forrás: Fisker Inc./Twitter

A fenti képet olyannyira véletlenül sikerült kiposztolnia az úriembernek, hogy még az „Electric pick up!” leírást is odabiggyesztette, sőt, még a kommentekre is írt egy „Sorry mistake: will delete” választ, mielőtt tényleg törölte a bejegyzést. Az Alaska számos vonáson osztozik az Ocean sportterepjáróval, aminek az lehet az oka, hogy a két villanyautó ugyanazon modellcsaládba, azonos padlólemezre épül. A Fisker szóvivője el is árulta, hogy bár az új szerzemény érkezését és nevét nem erősítheti meg, azt igen, hogy a gyártó dolgozik egy moduláris elektromos padlólemezen, ami több megfizethető villanyautó alá is bekerül. Az Oceant a márciusi Genfi Autószalon megtekinthetik az érdeklődők, az Alaska bemutatójának időpontja ellenben ismeretlen, de a hasonlóan meglepetésszerű információbombák úgysem hagynak majd minket nyugodni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.