Katonának állnak a Teslák

Mindannyian várjuk a pillanatot, amikor a Tesla tisztán elektromos acéltankját katonai vagy rendőrségi szolgálat közben láthatjuk, de amíg a Cybertruck nem érkezik meg a megrendelőkhöz, Elon Musk cégének többi modellje is minden más autógyártó villanyautóinál népszerűbbé válik a rend őreinek flottáiban. Összeszedni is nehéz, hogy hány rendőrség állományában található már Model X, Model S, vagy Model 3, ám megjelenése óta ez utóbbi a hatótávja, funkciói, és az ára közötti ideális egyensúly miatt kiemelkedően optimális választásnak bizonyul a hatóságok számára.

Forrás: Tesla Owners Taiwan

A legutóbbi vásárló a Republic of China Military Police (ROCMP), akik legelső körben egy körülbelül 100 000 dollár értékű tendert írtak ki elektromos autók, töltőberendezések, és napelemes rendszer beszerzésére, hogy teszteljék, egyáltalán van-e helye elektromobilitásnak a katonaságnál. A tajvani katonai rendészet két darab Tesla Model 3 Standard Range Plus mellett döntött, majd nem sokkal később további 20 példányt rendelt ugyanebből a típusból. Az autók feladata a katonai erők szállítása lesz, ugyanakkor ahogyan korábban amerikai rendőrök nyilatkozataiból kiderült, a 360°-ban látó kamerák és az ingyenes Sentry Mode funkció megfigyelési célra történő alkalmazása is egy fontos szempont lehetett a választás során.

EZT OLVASTAD MÁR?  Dacia lehet a Renault szuperolcsó villanyautója
Forrás: Tesla Owners Taiwan

Annak ellenére, hogy a Teslák továbbra is drága mulatságnak tűnhetnek az adófizetők pénzéből fenntartott rendőrségi flottákba, pénzszórásról szó sincs, hiszen az alacsonyabb üzemanyag-, és fenntartási költség rendszerint néhány év alatt behozza vételár-különbséget a hasonló kategóriájú hagyományos modellhez képest.

Elektromos autót használsz?