Új Superchargerek Szerbiában és Bulgáriában

A Tesla igyekszik megtartani a Supercharger hálózattal elért előnyét a versenytársak előtt, mire a CCS csatlakozós autókkal akadálytalanul közlekedhetünk Nyugat-Európában, a Tesla már egyre inkább kelet felé kacsintgat.

2019 végén öt magyarországi helyszínen adtak át Supercharger állomásokat, melyeket azóta tovább bővítettek, most pedig Szerbiában kettő, Bulgáriában egy helyszínen pirosodott be három Supercharger állomás a Tesla térképén.

Két szerb és egy bolgár Supercharger állomással megnyílt az út a Fekete-tengerig

Szerbiában Belgrádban az IKEA parkolójában épült egy 6 állásos töltősziget, mindössze 240 kilométerre Magyarország legdélebbi Tesla töltőjétől, amely Szegeden található. A másik szerb töltősziget Aleksinac-ba, egy hotel parkolójába került, itt 4 töltőoszlop található. A két szerb helyszín közötti távolság kevesebb, mint 200 km.

Bulgária első Superchargere az ország második legnagyobb városa, Plovdiv mellett épült meg. A 4 állásos töltőállomás szintén egy hotel parkolójába került. A délebbre eső szerb Superchargertől ez a töltő 340 km-re található.

Tesla Supercharger állomás Szerbia, Belgrád (fotó: oritomov – teslamotorsclub.com)

 

Tesla Supercharger állomás Szerbia, Aleksinac (fotó: MarcoRP – teslamotorsclub.com)

 

Tesla Supercharger állomás Bulgária, Plovdiv (fotó: oritomov – teslamotorsclub.com)

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.