Már Magyarországon is tesztelik az elektromos Fiat 500-at

Több olvasónk is lefotózta Veszprémben egy nyilvános töltőnél az új elektromos Fiat 500 egy álcázott példányát. Az autón már magyar P rendszám volt. A kis Fiat hivatalos bemutatóját a genfi autószalonra tervezték, ám a szalon koronavírus miatti elmaradását követően online tartották meg a leleplezést március közepén. Mivel az autó külseje már nem titok, így valószínűleg hamarosan a Magyarországon lévő példány fóliázását is eltávolítják.

(fotó: Havasi Zoltán)

A kizárólag elektromos hajtással gyártott Fiat 500 hatótávolsága a 42 kWh kapacitású akkumulátorral a WLTP mérési ciklus szerint 320 kilométer. Az autót hajtó villanymotor teljesítménye 87 kW (116 lóerő), ami 150 km/h végsebességhez, 9 másodperces 100 km/h-ra és 3,1 másodperces 50 km/h sebességre gyorsuláshoz elegendő.

(fotó: Havasi Zoltán)
(fotó: Maurice Prins)
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.