Kia e-Soul az év városi autója

Az elektromobilitás előretörését mi mutathatná jobban, mint az, hogy a tisztán elektromos modellek sorra nyerik a rangos díjakat. Ezúttal a tisztán elektromos Kia e-Soul nyerte el a 2020-as Világ Év Autója választáson az első helyezést a városi autók kategóriájában. A Világ Év Autója díjakat minden évben 24 ország 86 elismert autós újságírójából álló független zsűri ítéli oda.

Az e-Soul hajtásrendszerét a Kia e-Niro és a Hyundai Kona electric modellekből már jól ismerhetjük. Az autó kétféle (39 kWh-s és 64 kWh-ás) akkumulátorral vásárolható meg számos európai országban. A nagyobb akkuval az autó WLTP ciklus szerint mért hatótávolsága akár 452 km.

Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője elmondta: „Az e-Soul a Kia kulcsfontosságú modellje Európában, hiszen a tisztán elektromos hajtást látványos megjelenéssel kombinálja. Az előző Soul-sorozat elektromos verziója modellciklusa során évről-évre jobban szerepelt a piacon, sőt, utolsó évében, európai eladási számai meghaladták a belsőégésű motorral hajtott változatokét. A Soul legújabb sorozata immár kizárólag elektromos hajtással kapható Európában. Büszkék vagyunk arra, hogy az e-Soul lett a legjobb városi autó egy olyan világban, ahol különösen fontos a környezetbarát közlekedés.”

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.