A Hyundai már reagált az új állami támogatásra

A héten jelentette be az ITM az elektromos autók állami támogatásának folytatását, mely szerint a 11 millió forint alatt megvásárolt elektromos autók 2,5 milliós támogatásra jogosultak. Még aznap összegyűjtöttük a támogatásra jogosult autók listáját, és azt tapasztaltuk, hogy számos típus csupán néhány százezer forinttal csúszik ki a 11 milliós értékhatárból.

Várható volt, hogy az importőrök árengedménnyel reagálnak a kialakult helyzetre, hiszen jelentősen segítheti az eladásokat, ha egy típusból 100 ezer forint kereskedői engedmény a vevőnek 2 milliós árelőnyt jelent. A Hyundai az Ioniq és a Kona 39 kWh-s akkuval szerelt változatának árlistáját egyaránt módosította.

Hyundai Kona electric

A Hyundai Kona electric típus alapára néhány napja még 11.190.000 Ft volt, a friss árlista szerint azonban készletről a Comfort Plus felszereltségű modell 10.999.000 forintért (az állami támogatást igénybe véve 8.499.000 Ft) vásárolható, ha pedig a készlet kimerülne, a Comfort felszereltség gyári rendelés esetén szintén ugyan ennyibe kerül.

A Hyundai Ioniq electric esetén nagyobb a kedvezmény, ugyanis Comfort felszereltséggel készletről vásárlás esetén 11.290.000 forintról 10.999.000 forintra csökkent az autó ára.

Ide kattintva letölthető a Hyundai Ioniq electric minden felszereltségi szintet tartalmazó aktuális árlistája, innen pedig a Kona árlistája.

EZT OLVASTAD MÁR?  Meg kell adóztatni a villanyautósokat?

Elektromos autót használsz?