Megjött Európába a Polestar villanyautója

Végre a Polestar 2 névre hallgató villanyautó érkezéséről sem kell már jövőidőben vagy feltételes módban beszélni, ugyanis a héten megérkeztek Európába a Kínában gyártott típus első példányai. A belga Zeebrugge kikötőjében kirakodott autók először egy központi raktárba, majd átvizsgálás után Svédországba és Norvégiába kerülnek, ugyanis ebben a két skandináv országban kezdődik meg a korábbi terveknek megfelelően augusztusban az autók kiszállítása. A Polestar közleménye szerint nem sokkal azután a belga, német, holland, és brit vevőkhöz is megérkezik a villanyautó, míg Svájcban 2020 végéig kell várniuk a megrendelőknek.

A Volvo teljesítménymárkája azt nem árulta el, hogy hány példányt küldött Európába az első hajóval, de azt igen, hogy már a következő szállítmány is úton van a kínai létesítményből, ahol március végén indult el a sorozatgyártás. A Polestar ügyfeleinek már a töltés miatt sem kell aggódniuk, hiszen a Plugsurfinggel kötött megállapodásnak köszönhetően több mint 200 000 európai töltőpont vált elérhetővé egyetlen felhasználói fiókkal.

A márka legelső tisztán elektromos modelljét 300 kW teljesítmény és 660 Nm nyomaték hajtja, amihez egy 78 kWh-s akkucsomagból érkezik az energia. A WLTP szerint ez akár 470 kilométeres hatótávra is elég lehet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.