Főoldal » elektromos autó » Hónapokról napokra csökkent a Hyundai várólista

Hónapokról napokra csökkent a Hyundai várólista

A Hyundai Kona tisztán elektromos változatára mutatkozó óriási európai keresletet a Hyundai nem tudta kizárólag a dél-koreai létesítményéből fedezni. A nošovicei gyártósorát Csehországban azzal a céllal indította be márciusban, hogy a villanyautó még több fogyasztóhoz eljuthasson, a várakozási idő pedig – amely tavaly akár egy év hosszú is lehetett – a töredékére csökkenjen. Ennek eredménye most kezd látszódni: a Hyundai Motor UK megerősítette, hogy még az idén több ezer elektromos autó érkezik az Egyesült Királyságba, mivel a vállalat az ország egyik legnagyobb villanyautó-beszállítója szeretne lenni az elkövetkezendő években széles kínálattal és azonnali elérhetőséggel.

A megnövekedett kínálat egyaránt érinti az IONIQ Electric modellt is, így aki a Hyundai valamely tisztán elektromos autóját választja, az a megrendeléstől számítva néhány napon belül át is veheti a járművét az újranyitott kereskedésekben. Az egészségügyi kockázatokat elkerülvén a Hyundai autói a Click to Buy platformon online is megvásárolhatók.

A gyártótól palettájáról jelenleg három konnektorról tölthető modell közül lehet választani (Kona Electric, IONIQ Electric, IONIQ Plug-In Hybrid), ezekhez csatlakozik hamarosan a Santa Fe PHEV. Az év végére a kínálat háromnegyede valamilyen formában elektromosítva lesz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.