Volkswagen ID.3 Magyarországon

Gyorsan elrepült az elmúlt két év, végre Magyarországra is érkeznek a Volkswagen ID.3 1st Edition modellek. 2019 tavaszán a 80 leggyorsabb ügyfél rendelhette elő az autót a Volkswagen honlapján. Néhány óra alatt betelt a kvóta, de utána is lehetőség volt várólistára jelentkezni. Az alábbi – olvasónktól kapott – fotó tanúsága szerint megkezdődött az autók kiszállítása a magyar márkakereskedésekbe, így hamarosan élőben is bárki megtekintheti azt az autót, amit talán a legtöbben vártak az utóbbi időben, és a Volkswagen számára is egy új korszak kezdetét jelképezi.

Az első? Magyarországra érkező Volkswagen ID.3 szállítmány (fotó: Kollár Miklós)

A kezdeti nehézségeket követően a MEB platformra további modelleket is épít majd a Volkswagen csoport, így mától hasonló módon előrendelhető a Škoda ENYAQ, hamarosan leleplezik a Volkswagen ID.4-et, és folyamatosan érkeznek a további tisztán elektromos típusok is.

Az ID. 3-at egyébként ma délben a ZalaZone tesztpályán rendezett In-Mobility rendezvényen is leleplezték.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.