Tavasztól kölcsönözhető a Dacia Spring

Az E.Leclerc 2010-ben lépett együttműködésbe a Renault-val, melynek keretein belül 2011-ben töltőállomás-telepítésébe kezdtek, elsősorban szupermarketek és hipermarketek parkolóiban. 2012-ben a cég az alkalmazottai számára Renault Zoe autókat vásárolt munkahelyi használatra, a legújabb együttműködési megállapodásuk szerint pedig az E.Leclerc összesen 4000 elektromos autót rendelt a francia gyártótól az autókölcsönző flottájába. Az autók 504 helyszínen lesznek átvehetők Franciaországban.

Az új autók nagyobb részét 3000 db Dacia Spring jelenti, melyeket 1000 Renault Zoe egészít majd ki. Az E.Leclerc és a Renault csoport közös célja, hogy a francia járművezetők kipróbálhassák az elektromos autókat és megtapasztalhassák az elektromobilitás előnyeit. A villanyautók március 1-jétől lesznek elérhetőek.

„Örülök, hogy ügyfeleinket ilyen hatalmas flottával ösztönözhetjük az elektromos közlekedésre. Elköteleződés nélkül próbálhatják ki az autókat, hogy később saját maguk is az új mobilitás irányába léphessenek. Pontosan ez az erőfeszítéseink célja a környezetvédelemért. A Renault csoportnak és Dacia márkának köszönhetően különösen kedvező árakat tudunk kínálni. Ez egy valódi előrelépés a jövő járművei számára a piac kialakítása érdekében” – nyilatkozta Michel-Edouard Leclerc, az E.Leclerc stratégiai bizottságának elnöke.

„Saját területén az E.Leclerc és a Dacia kedvező árért kínál megbízható, kiváló minőségű, mindenki számára elérhető alternatívákat. A Dacia Spring autók kínálatával, melyek Európa legkedvezőbb árú elektromos járművei, az E.Leclerc mindenki számára lehetőséget nyit az elektromobilitás kipróbálására Franciaország nagy részén. Ez az izgalmas, céltudatos együttműködés hozzájárul egy másik kötelezettség-vállaláshoz is: egy széndioxid-mentes társadalom felépítéséhez. A holnap mobilitása ökoszisztémákban épül fel, ami az ilyen együttműködésekkel kezdődik” – tette hozzá Luca de Meo, a Renault csoport vezérigazgatója.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.