Főoldal » elektromos autó » Faltól falig érő csúcskijelzővel jön a Cadillac Celestiq

Faltól falig érő csúcskijelzővel jön a Cadillac Celestiq

Az idei CES elektronikai szakkiállításon új teaser videót és információkat osztott meg a General Motoros a közelgő, tisztán elektromos Celestiq modellről, mely a Cadillac második villanyautójaként kerül piacra várhatóan 2023-ban. Az szinte biztosnak tűnik, hogy a jármű a tavaly augusztusban bemutatott Lyriq SUV szedán változata lesz, a főbb dizájnelemek, tehát a jellegzetes lámpaelrendezés és arcmaszk közösek lesznek a két modellben.

A Celestiq azonban egy jóval magasabb szintre emeli a luxust, egyes források szerint akár 200 ezer amerikai dollár fölött is lehet majd az indulóára, miután a Cadillac teljesen újraértelmezné azt, amit eddig a prémium villanyautókról gondoltunk. Minden megépített darabhoz kézzel készített díszítőelemek járnak, és minden autó a tulajdonosának személyes elvárásaira lesz rászabva. Már a Lyriq is egy csodálatos, 33 colos hajlított üveglapból kialakított kijelzővel kápráztatott el minket, de a Celestiq-nek ez sem lesz elég, A oszloptól A oszlopig tartó képernyő szórakoztatja az elöl ülőket. Emellett a hátul helyet foglaló utasok is kapnak saját kijelzőt, de ez már szinte természetes egy Cadillacben. A luxusautó legnagyobb újdonsága talán a négyosztatú, SPD (Suspended Particle Device)-alapú tetőablak lesz, amelynek fényáteresztő-képességét minden utas egyénileg tudja változtatni.

A Celestiq az Ultium padlólemezre épül, és alap konfigurációként összkerék-meghajtással kerül a kereskedésekbe.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.