Lángok csaptak fel a Tesla gyárában, a termelés is leállhat

Tegnap délután, helyi idő szerint délután 4 óra 27 perckor a tűzoltóság kivonult a Tesla fremonti gyárához, miután bejelentés érkezett egy, a létesítmény területén található óriási prés-öntő gépezetből kipattant tűzről. A lángokat este 7 órára sikerült teljesen megfékezni, de a hatóságok ezt követően is ott maradtak, hogy biztosítsák a helyszínt. A hivatalos közleményük szerint a tüzet vélhetően az okozta, hogy az olvadt alumínium meggyújtotta a hidraulikaolajat a külön építmény alatt felállított 6000 tonnás masinánál.

Az incidensben szerencsére senki sem sérült meg, ám a termelésre feltehetően hatással lesz a tűzeset. Az úgynevezett Giga Press, melyet a világ legnagyobb prés-öntő gépezeteként tartanak számon, a Model Y egyetlen darabból álló hátsó részét készíti, így bizonytalan ideig, amíg a berendezés javítása meg nem történik, ez a gép kiesik a villanyautó gyártásából, s csak a fremonti gyár másik ilyen óriásprésére korlátozódik az alkatrészek előállítása.

Címlapkép forrása: KTVU

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.