Videó: hatalmasat bukfenceztek villanyautóval a sivatagban

Akit érdekel a motorsport világa, az bizonyára a sonkafőzés és tojásfestés közepette szakított némi időt a tévénézésre is, és figyelemmel követte az idehaza is közvetített Extreme E elektromos versenysorozat szezonnyitó futamait a szaúd-arábiai sivatagból. A bajnokság szervezői az eddigi legvadabb, legextrémebb bajnokságként harangozták be az Extreme E-t több mint két évvel ezelőtt, és már rögtön az első nap időmérő futamán kiderült, hogy ebben semmi túlzás nincs – az Al’Ula régió homokbuckái még a legtapasztaltabb ralipilótákat is megizzasztották.

A 400 kW (kb. 550 lóerős) teljesítmény, a győzelemre éhező lelkes versenyzők, és a durva terep kombinációja egy egészen drámai kezdést eredményezett, s már a bajnokság legelső hétvégéjén szanaszét törték az Odyssey 21 villanyautókat. A legdurvább balesetet Claudia Hürtgen, az ABT Cupra női pilótája mutatta be, aki autójával megcsúszott a homokban, kifarolt, majd összesen négy bukfenc után a tetején landolt. Szerencsére a terepjárókat felkészítették az ilyen bukásokra, így a versenyző sérülések nélkül úszta meg a balesetet.

Hasonló élményben volt része Stephane Sarrazinnak, a Veloce Racing pilótájának, aki egy kevésbé horrorisztikus balesetben szintén felborult autójával. Ez azonban javíthatatlan károkat eredményezett, így a csapat számára ezzel véget ért a Desert Prix.

Ezek után nem sok jóra lehetett számítani vasárnap, amikor a versenyautókat még össze is eresztették a sivatagban – a felverődő homoktól gyakorlatilag semmit sem lehetett látni a volán mögött ülve, kész csoda, hogy csupán egyetlen ütközés történt. Az egyik érintettje a balesetnek ismét Claudia Hürtgen volt, ráadásul majdnem ugyanott, ahol megpörgette autóját egy nappal korábban: ezúttal a Chip Ganassi Racing kötelékeiben versenyző Kyle LeDuc szaladt bele hátulról.

A rossz látási viszonyok miatt egyébként vasárnap délutánra már biztonsági intézkedéseket vezettek be, az autók teljesítményét 225 kW-ra korlátozták, valamint a verseny formátumán is módosítottak, és négy helyett csupán három autót engedtek egyszerre a pályára. Műszaki szempontból sem indult tökéletesen a bajnokság, több csapat is túlforrósodó akkumulátorral, valamint lengéscsillapító-, és kormányproblémákkal küzdött.

A sivatagi hétvége egyébként lényegében Nico Rosberg, és Lewis Hamilton csapatának párharcáról szólt. Az RXR (Rosberg X Racing) diadalmaskodott a szombati időmérőn, majd egy büntetés miatt a harmadik helyre csúszott vissza, ám ez sem állította meg a Johan Kristoffersson/Molly Taylor párost a végső győzelem megszerzésében. Így jelen állás szerint az RXR-nek 35 pontja van, az X44 30 ponttal követi, a harmadik helyet pedig az Andretti United foglalta el 28 ponttal. Őket követi az ACCIONA Sainz XE Team, a Hispanzo Suiza XITE Energy Team, a JBXE, az ABT Cupra XE, a Segi TV Chip Ganassi Racing, és végül a Veloce Racing.

A villanyautókat most hajóra rakják, és irány Szenegál, ahol május 29-30-án küzdenek meg egymással ismét.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.