Főoldal » elektromos autó » Lebilincselően izgalmas autós műsor indul tavasszal

Lebilincselően izgalmas autós műsor indul tavasszal

Az április 3-ai hétvégén tartott szaúd-arábiai szezonnyitó eseménnyel elstartol a páratlanul látványosnak és izgalmasnak ígérkező vadonatúj elektromos versenysorozat, az Extreme-E. Az 1650 kilós Odyssey 21-es terepjárók összecsapásait, melyekre összesen öt alakalommal kerül sor az idei évadban a világ legváltozatosabb klímájú és terepviszonyú területein, Magyarországról is figyelemmel tudjuk majd kísérni. A természetfilm jellegű sporteseményeket idehaza a TV2, valamint társcsatornái, a SuperTV2, Spíler 1, és Spíler 2 fogják magyar nyelven közvetíteni, amelyek a versenypilóták küzdelmei mellett az egyes helyszínek a klímaváltozással szemben való sérülékenységét is bemutatják. A futamok összefoglalóját, értékelőjét, és egyéb kapcsolódó műsorokat szintén ezeken az adókon láthatják majd a nézők. A bajnoksággal kapcsolatos információk a www.tv2.hu, és a www.spilerextra.hu weboldalakra fognak felkerülni.

Közleményében az Extreme E kiemeli, hogy mint a világ sok más részén, Magyarországon is küzdünk olyan környezeti problémákkal, amelyekre az elektromos autókra való gyorsabb átállás megoldást nyújthat. A szervezők abban bíznak, hogy a versenysorozat a motorsport izgalmain keresztül képes lesz nyomatékosítani az elektromobilitás fontosságát.

„A motorsport világa rendkívül gyorsan változik. Az Extreme E egy teljesen új sorozat, amelynek egyértelmű a célja: a globális klímaváltozás okozta problémák kiemelése. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ezt az rendkívül innovatív bajnokságot Magyarországon is közvetíthetjük az Extreme E partnereként. Magukat a versenyeseményeket sportcsatornáink, a Spíler 1 és a Spíler 2 közvetítik, míg a kulisszák mögötti felvételekkel gazdagított magazinműsort a szabadon sugárzott fő kereskedelmi csatornánkon, a TV2-n mutatjuk be. Külön örülünk, hogy Szujó Zoltánt, Magyarország legismertebb motorsport-szakemberét is a csapatunkban köszönthetjük, aki az Extreme E közvetítésünk házigazdája és hangja lesz” – foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója.

Habár maga a bajnokság április elején indul, a port.hu szerint az első magazinműsort már most vasárnap, március 7-én 13.10-kor láthatjuk a TV2-n, ezt követően pedig március 13-án (SuperTV2) és 14-én (Spíler TV, TV2) is lesz adás.

A versenysorozat, melyhez eddig olyan nevek csatlakoztak, mint például Lewis Hamilton, Nico Rosberg, vagy Jenson Button, Szaúd-Arábia után Szenegálba, Grönlandra, Brazíliába, majd végül Argentínába kalauzol el bennünket.

Az elektromos terepjáró prototípusát Ken Block korábban már meghajtotta a Dakaron, az ott készült fedélzeti kamerás felvételeket itt lehet megtekinteni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.