AI Day – újabb Tesla nap lesz augusztusban

Akku nap, FSD nap, most pedig MI nap, azaz a mesterséges intelligencia napja.

Újabb eseménnyel készül a Tesla, a cél elsősorban a toborzás.

FSD nap 2

2019 áprilisában már tartott a Tesla egy bemutatót arról, hogyan áll az önvezetés fejlesztése a cégnél. Akkor a HW3, azaz a vállalat saját maga fejlesztett mesterséges intelligencia számítógépe volt az apropó, de természetesen volt szó a szoftverről is.

Most, több mint két évvel később az FSD Beta v9 kiadása kapcsán jutott el a cég egy újabb mérföldkőhöz. Ez a változat már tartalmazza a City Street fejlesztést, ami a városban helyettünk vezet, illetve az autópályás szakaszokon már nem használja a radart sem a rendszer. Természetesen mindez csak béta, azaz tesztváltozat, amelyet 2000 amerikai autós próbálgat éppen – visszajelzéseik, észrevételeik segítségével készült el az első nagyobb javítás a 9.1, ami épp a napokban érkezik meg a tesztelők autóira.

Az AI nap célja, hogy új fejlesztőket verbuváljon a Teslának, megmutassa milyen izgalmas dolgokkal foglalkoznak, és hol tartanak most. Ettől függetlenül, reméljük lesz annyira közérthető a prezentáció, hogy mi is találjunk benne újdonságokat, amelyeket az esemény másnapján, augusztus 20-án meg tudunk osztani olvasóinkkal.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.