Elkezdődött az államilag támogatott villanyautók átadása

Az idei állami támogatásra hatalmas volt az érdeklődés. A magánszemélyek első fordulójára szánt 1 milliárd forint másfél óra alatt elfogyott, így másnap megnyitották az eredetileg augusztusra és októberre tervezett keretet, és még aznap megpályázták a vásárlók ezt a 2 milliárd forintot is. Időközben a céges támogatás is lezajlott, ennél a pályázatnál egy órára sem volt elég az 1 milliárdos keretösszeg.

A vásárlók egy része még vár a megrendelt autójára, akik viszont készleten lévő autót választottak, egyre izgatottabban várták, hogy megkapják a támogatói okiratot.

A készletes autót választók már át is vehették az autójukat

Az pályázat sikerességéről körülbelül 4 hét után kapott értesítést a nyertes pályázók egy része (van akihez ez az email nem érkezett meg), majd a múlt hét második felében (július 22-23.) a többség megkapta az értesítést a támogatói okirat elkészültéről is, amit el is kell fogadni a pályázati portálon. Végre ezen a héten a legügyesebb vásárlók és kereskedések esetében már az autók átadására is sor került.

A második és harmadik fordulót utólag törölték a pályázati kiírásból, azonban az IFKA honlapján látható közlemény szerint „idén még nem zárultak le a lakossági pályázatok. A Támogató – az első felhívás értékelése és lezárása után – további forrásokat biztosít az eredetileg tervezett pályázati fordulók meghirdetéséhez.”

Az eredeti pályázati kiírás szerint másfél hét múlva tartanák a második fordulót, így remélhetőleg hamarosan kihirdetik a folytatást.

Nálatok mi a helyzet, még az autóra vártok, vagy már az autó várja a papírmunkát a kereskedésben? Esetleg a további fordulókban szeretnétek pályázni?

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.