Mi baj történhet, ha a Tesládon teszteled a golyóálló üveget?

A nézettség kedvéért őrült dolgokra képesek az emberek: van, aki kalapáccsal veri szét Teslájának érintőkijelzőjét, más pedig súlytárcsákkal megpakolva küldi le elektromos autóját egy vízzel teli medence mélyére. Egyik sem annyira „amerikai” módszer azonban egy méregdrága kocsi legyilkolására, mint amit a nap idiótája címre pályázó legesélyesebb jelöltünk művelt a kamerák előtt: a Fullmag YouTubere lőfegyverekkel esett neki egy vadonatúj, mindössze 200 mérföldet futott Model X-nek.

A kísérlet célja nem az autó szándékos lezúzása volt, hanem barátunk az Armormax golyóálló szélvédőjét tesztelte, és arra volt kíváncsi, mennyire állja a sarat különböző típusú és kaliberű fegyverek ellen, és mekkora kár keletkezik az autó eredeti szélvédőjén. Már az első percekben kiderült, hogy a célzás nem a Call of Duty-harcosunk erőssége, egyből bele is eresztett néhány golyót a karosszériába.

Forrás: Youtube/FullMag

A videót érdemes végignézni, hiszen látványos, ahogyan lassított felvételben lepattannak a lövedékek a szélvédőről, vagy éppen szétroncsolják azt. De akit csak az érdekel, hogy mekkora kárt szenvedett el a harcmezőre keveredett Tesla, nos, a tulajnak hatalmas mázlija volt. A motorháztetőn átfúródó egyik lövedék a klíma csövébe fúródott, ami megakadályozta, hogy továbbmenjen a golyó, és esetlegesen eltalálja az akkucsomagot is. Az autó kijelzője kiírt néhány hibaüzenetet, de úgy tűnik, a jármű továbbra is működőképes. A motortérben persze keletkeztek kisebb károk a repeszek miatt, és a szélvédő sem úszta meg sérülésmentesen, de ezek csak elhanyagolható javítási költséggel járnak ahhoz képest, amit majdnem összehozott magának a fickó.

 

Címlapkép forrása: Youtube/FullMag

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.