Főoldal » elektromos autó » Karácsonyi ajándékot kaptunk a Teslától?

Karácsonyi ajándékot kaptunk a Teslától?

Év eleje óta rebesgetik, hogy minden frissen gyártott Model 3-ban benne van a hardver a kormányfűtéshez és a hátsó ülésfűtéshez is, és majd egyszer az SR+ tulajdonosok is kifizethetik és aktiválhatják ezt.

Most lehet, hogy megkaptuk ajándékba?

Bug, vagy feature?

Elég stabilan tartotta magát a pletyka a mai napig, hogy minden idén január 1. után Sanghajban, illetve április 1. után Fremontban gyártott Model 3 tartalmazza a szükséges hardvert a hátsó sor ülésfűtéséhez, illetve a kormányfűtéshez. Mint ismeretes, ezek az extrák elméletileg csak a Long Range és Premium modellekben járnak az utasoknak, de állítólag a költséghatékonyság jegyében az újabb alapmodellekben is benne van ez, hogy ennyivel is egyszerűsödjön a gyártás. Azt is beszélték, hogy a hátsó fűtést 300 dolláros, a kormánymelegítőt pedig egy később megjelölt áron lehet majd megváltani.

Az utóbbi napokban már az a hír járta, hogy minden az idei negyedik negyedévtől gyártott 3-as, szériában, ingyen kapja ezeket a szolgáltatásokat, de volt aki szerint nem október, hanem szeptember elseji gyártásnál húzódik a határ. (Az én autómat szeptember 2-án gyártották, úgyhogy óvatosan reménykedtem). Az általában jól értesült driveteslacanada.ca úgy tudja, hogy az autó átadásának dátuma számít, és aki november 1 után vette át a kocsit, az kapja meg ingyen az extrákat, másoknak fizetős lesz.

Nos tegnap, azaz 17-én este futótűzként terjedt a hír Twitteren, hogy a Tesla elkezdte aktiválni a fűtés csomagot az SR+ modellekben is, nekem pedig TeslaMaster szólt, hogy a családi kocsiban már látja az applikációban az újdonságokat. Az én appom nem mutatott semmit, mint kiderült, ehhez újra kellett indítani, de kimentem az autóhoz is megnézni, mit mutat a képernyő. Hát ezt:

Mindjárt kis is próbáltam, és igen, most már mind az 5 ülés, és a kormánykerék is fűthető – a kérdés csak inkább az, ez valami véletlen jótét, amit visszavonnak, és nekünk mégis pénzbe kerül, vagy karácsonyi ajándékként mindenki megkapja, akinek ott van a hardver az autójában. Az érdekes az, hogy sem a telefonos applikáció, sem az autó szoftvere nem frissült látszólag – a verziószámok nem változtak.

Mindegy is, ajándék ló, meg a fogai, ugye. Remélem marad is így.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.