Történelmi pillanat, ismét Hummert gyártanak Amerikában

November 17-én ünnepélyes keretek között megnyílt a Factory ZERO, korábbi nevén Detroit-Hamtrack összeszerelőüzem, amelynek villanyautógyárrá való átalakítása kevesebb mint két évvel kezdődött meg egy masszív 2,2 milliárd dolláros beruházásból. A létesítmény megnyitóján a helyi alkalmazottak, szakszervezeti képviselők, és a General Motors vezérigazgatója, Mary Barra mellett az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Joe Biden is részt vett, aki a GMC Hummer EV pickupot is elvitte egy próbakörre beszéde után.

A Factory ZERO elnevezés arra utal, hogy az itt készülő járművek nagy szerepet játszanak majd abban, hogy a General Motors nullára csökkentse a közúti balesetek számát, a dugót, valamint az autók emisszióját. Az első modell, mely legurul a gyártósorokról, a GMC Hummer EV pickup lesz, ennek előszériás összeszerelése már el is indult az ősszel, most pedig kezdetét veszi a sorozatgyártás is, és a vásárlók a tervek szerint még az év vége előtt átvehetik az első darabokat.

Később az elektromos Hummer SUV változata is csatlakozik, valamint a Chevrolet Silverado EV, és a Cruise Origin önvezető kisbusz is innen indul a megrendelőihez. Valamennyi modellbe az Ultium padlólemezt és akkurendszert szerelik az alkalmazottak. A gyár összesen több mint 2200 főnek ad majd munkát.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.