Főoldal » elektromos autó » A Lexus megmutatta az RZ450e néhány részletét

A Lexus megmutatta az RZ450e néhány részletét

A Lexus egy teaser videót tett közzé a várhatóan RZ 450e néven érkező tisztán elektromos crossover modellről, amely a Toyota e-TNGA padlólemezre épül majd.

A közzétett képek kissé sejtelmesek, így első pillantásra azt hihetnénk, hogy a Subaru Solterra modellhez hasonlóan ezúttal is a Toyota bZ4X átcímkézéséről (és prémium belsővel felöltöztetéséről) van szó, a két autót alaposabban összehasonlítva azonban úgy tűnik, hogy a Lexus valamivel magasabb lesz. Oldalt az első sárvédőtől a C oszlopig végigfutó domborítás is arra utal, hogy a karosszériaelemek között jelentős az eltérés. Egy hajszállal a C oszlop is meredekebb, így azt reméljük, hogy a Lexus a hátul ülő utasok és/vagy a csomagok számára tágasabb lesz.

A Lexus RZ 450e hajtásrendszeréről egyelőre nem osztott meg információt a japán gyártó, azonban a minap megjelent interjú alapján, amelyben Cooper Ericksen, a Toyota Motor North America terméktervezésért és stratégiáért felelős alelnöke mondott el néhány érdekes információt, előfordulhat, hogy a Subaru és Toyota néven érkező testvérek 72 kWh körüli akku kapacitásánál valamivel nagyobb akkuval és hatótávval érkezhet az új Lexus elektromos modell. Az újdonság leleplezését 2022 első felére ígérik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.