Fotókon az új elektromos Mini

Egyelőre álcamatricát visel ugyan, de még az idei évben bemutatkozik a Mini háromajtós kisautójának ötödik generációja tisztán elektromos meghajtással, amelyet jelenleg a svédországi Arjeplog városában vetnek alá extrém hideg téli tesztnek. Műszaki adatokat nem árult el a BMW Csoport, de az garantált, hogy a modell megőrzi a márka egyik legnagyobb vonzerejét, a dinamikus gokartos vezetési élményt, és különös hangsúlyt kap a digitalizáció és a fenntarthatóság.

A háromajtós modellhez csatlakozik majd a Mini Countryman utódja is, amelyet most először a belsőégésű motoros változat mellett teljesen elektromos hajtással is választhatnak majd az ügyfelek. Továbbá még ebben az évben bemutatkozik egy crossover tanulmány is, amely valószínűleg az új Paceman modellt vetíti előre.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.