Főoldal » elektromos busz » Iveco elektromos buszt tesztelnek Pápán

Iveco elektromos buszt tesztelnek Pápán

Pápa a Zöld Busz Demonstrációs Mintaprojekt következő állomása, így a városban egy hétig egy tisztán elektromos Iveco E-way 10.7 m midi buszt tesztelhetnek az utasok is. A villanybusz március 25. és április 1. között közlekedik Pápán és bárki ingyenesen kipróbálhatja.

Az Iveco hivatalos magyarországi viszonteladó partnere, az Eco-Tech Vision Kft. által biztosított típus korábban még nem szerepelt a Zöld Busz Programban, így különösen fontos tapasztalatszerzési lehetőség ez nem csak az utasok, de a Pápa helyi közösségi közlekedését biztosító Volánbusz Zrt. munkatársai számára is.

Az Iveco elektromos buszát négyféle hosszúságban gyártják, 9,5-től 18 méterig. A Pápán tesztelt jármű, ahogy arra a neve is utal, egy 10,7 m hosszúságú példány. A busz az éjszakai töltésre tervezett CCS csatlakozó mellett pantográfos nagy teljesítményű töltésre alkalmas változatban is megrendelhető.

Fotók: HUMDA

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.