Közös töltőszolgáltatásokat fog kínálni a Shell és a kínai BYD Európában

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Shell és a BYD, hogy közös erővel felgyorsítsák az energetikai átállást, és fokozzák a BYD tisztán elektromos és plug-in hibrid meghajtású járműveit választó ügyfelek töltési élményét. Az együttműködés Európában és Kínában kezdődik, de később világszerte más régiókban is megjelennek a közös szolgáltatások.

A Shell és a BYD a kooperáció keretein belül elektromobilitási szolgáltatási partnerséget köt, amelyen keresztül a Shell roaming töltőhálózatának 275.000 töltőpontjához biztosítanak hozzáférést a kínai autógyártó vállalat vásárlói számára. Emellett a céges ügyfelekre is figyelnek, és flották számára tervezett töltési megoldásokon is összedolgoznak.

A partnerek tervei között szerepel az integrált otthoni töltési megoldások fejlesztése is, ideértve az okostöltést, a napelem és akkumulátoros energiatároló integrálását, valamint a Vehicle-to-Grid töltést. A világ legnagyobb energetikai vállalata, valamint a járműgyártással és akkumulátorgyártással egyaránt foglalkozó BYD csoport arról is megállapodott, hogy lehetőségeik szerint közös központokat hoznak létre Európa villanyautós kulcspiacain, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a BYD termékeivel és technológiáival, valamint a partnerek közös töltési megoldásaival és digitális szolgáltatásaival.

Az együttműködésnek része a közös kutatás és fejlesztés az akkumulátorok és fejlett töltési megoldások területén. Kínában egy közös vállalkozás megalapítását is tervezik, amelyen keresztül egy több mint 10.000 töltőpontból álló hálózatot fognak üzemeltetni. A töltők Sencsen városában lesznek, de a hálózat bővítésével Kína más területei is kapnak új töltőpontokat.

A BYD elektromos meghajtású haszongépjárműveit Európa-szerte értékesítik, de a zéró károsanyag-kibocsátású személyautót egyelőre csak Norvégiában árul az európai kontinensen.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.