Főoldal » elektromos autó » Drámai lépésre készül a Škoda

Drámai lépésre készül a Škoda

Vadonatúj dizájnnyelvezet bevezetését jelentette be a Škoda az éves konferenciáján, amely a vállalat igazgatóságának megfogalmazása szerint „a Škoda történetének legdrámaibb változása lesz a Volkswagen Csoporthoz való csatlakozás óta”. A Modern Solid elnevezésű új stílussal a cseh autógyártó a termékeinek megjelenését kívánja modernizálni, s egyben felkészíti a márkát a digitális és elektromos közlekedés korszakára. De nem csupán az autók dizájnja változik, hanem a teljes márkaidentitás, a kínálat szerkezete, valamint a termékek pozicionálása is.

Thomas Schäfer vezérigazgató elmondta, hogy az újításra a vásárlók igényeinek gyors változása miatt van szükség, amihez a Škoda igazodni szeretne. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen vizuális változásokra kell számítani, de a cégvezető szerint mind a vásárlóknak, mind a vetélytársaknak tátva marad a szájuk. Sajtóértesülések szerint a Modern Solid az év második felétől jelenik meg az autókon, és elsőként az elektromos modelleken láthatjuk majd.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.