Főoldal » zöld rendszám » Szentendrén is megszűnik a zöld rendszámos ingyenes parkolás

Szentendrén is megszűnik a zöld rendszámos ingyenes parkolás

Április 1-től fizetni kell a parkolásért a zöld rendszámos járművek tulajdonosainak Szentendrén. A szentendrei lakosok továbbra is díjmentesen várakozhatnak az I. és II. díjzónákban, ehhez azonban ügyfélszolgálati regisztrációra van szükség.

A város azzal indokolja a díjmentesség megszüntetését, hogy jelentősen növekedett a zöld forgalmi rendszámmal rendelkező gépkocsik száma, ezért a díjmentes várakozási lehetőség fenntartása egyre gyakrabban eredményezett forgalomtechnikai nehézségeket. Az indoklásban felmerül az a probléma is, hogy a zöld rendszámmal rendelkező tölthető hibridek esetén nem garantált, hogy a jármű nem bocsát ki szennyező anyagot a működése során.

Szentendre már a harmadik város, amely idén a zöld rendszámos kedvezmény megvonásáról döntött. Január 1-től Ajkán, március 1-től pedig Siófokon szűnt meg az ingyenes parkolás. Pécs városa az ingyenes parkolást csak a zöld rendszámos hibridektől vonta meg, de a változás csak a koronavírus miatt bevezetett veszélyhelyzet feloldását követően lép életbe, amelynek jelenleg várható dátuma június 1. A regisztrált tisztán elektromos járművek továbbra is ingyen parkolhatnak majd Pécsen.

Címlapkép: pxfuel.com

Azon városok listáját, ahol továbbra is ingyenesen parkolhatnak a zöld rendszámos járművek, az alábbi cikkben állítottuk össze. A listát igyekszünk folyamatosan frissíteni.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.