Gyártásba viszik a Polestar 2 különleges változatát

A Polestar még a 2021-es Festival of Speed rendezvényen mutatta be azt a különleges változatot a Polestar 2-es elektromos modelljéből, amelyet kifejezetten a híres goodwoodi versenypálya ihletett meg. Bár akkoriban úgy tűnt, hogy az autó csupán egy egyszeri fejlesztés, amellyel a svéd-kínai vállalat a tuningcsapatának képességeit teszi próbára, Thomas Ingenlath vezérigazgató a napokban bejelentette, hogy készül egy sorozat a vásárlóknak. Indoklása szerint a közönség tavalyi reakciója egyértelművé tette, hogy gyártásba kell vinni a speciálisan átkonfigurált villanyautót.

Az új változat Polestar 2 BST edition 270 néven érkezik, és mint neve is utal rá, egy összesen 270 példányból álló széria készül belőle az európai, észak-amerikai, és kínai piacra. A jármű duplamotoros, összkerekes hajtásrendszerének teljesítményét 350 kW-ra növelték a mérnökök, amihez 680 Nm forgatónyomaték társul, a sportosabb dinamikához pedig a reakciókészségen is javítottak.

A futómű módosításai közé tartozik a csökkentett menetmagasság (-25 mm), a speciálisan kifejlesztett és egyedi Öhlins kétirányban állítható lengéscsillapítók a motorháztető alá szerelt kiegészítő állítókamrákkal, az első rugóstag, 20%-kal merevebb rugók és egyedi új, fekete, 21 colos könnyűfém keréktárcsák, amelyek a Polestar 1 abroncsai ihlették. A gumik 245/35R21 Pirelli P Zero típusúak, kifejezetten ehhez az autóhoz lettek kifejlesztve. Az alapváltozat szabványos 4 dugattyús Brembo fékjét megtartották a fejlesztők.

A Polestar 2 BST edition 270 Thunder vagy Snow külső fényezéssel választható, a képeken látható matt fekete festéksáv opcionálisan kérhető. Az érdeklődők a Polestar honlapján tudják jelezni igényüket a limitált szériás típusra. A gyártás 2022 közepén indul, a kiszállításra az utolsó negyedévben kerülhet sor.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.