Lightning Day – „Mint a villám” – győri villanyautós találkozó

A villanyautós közösségben sokan megszokták már, hogy a nyarat egy abdai villanyautós találkozó nyitja. Idén a helyszín változik, Győrben június 18-án a Lightning Day – „Mint a villám” esemény keretében rendezik meg a győr környéki villanyautósok a III. Villanyautós családi napot, 10:00 és 22:00 óra között.

Az egész napos elektromobilitási családi nap és országos villanyautós találkozó helyszíne Győrben a Dunakapu tér lesz. A színpadon egymást váltják a gyerekeket szórakoztató programok és a felnőttek számára érdekes előadások. A rendezvényen szárazföldi elektromos járművek széles skálája mutatkozik be az elektromos rollerektől a kerékpárokon és motorkerékpárokon át a villanyautókig, egyedi járműkülönlegességekkel kiegészítve. Délután a rakparti útszakaszon közel 1000 lóerős, csendes elektromos járművek rövidtávú gyorsulási bemutatója nyűgözi majd le a közönséget.

A nap folyamán egy rekordkísérletet terveznek végrehajtani, 8 óra alatt a lehető legtöbb villanyautót szeretnék lemosni innovatív, környezetkímélő technológiával. Ehhez kérik a rendezvényre érkezők segítségét, az autómosásra az itt található regisztrációs adatlap kitöltésével lehet jelentkezni. A megtisztult autóknak ingyenes parkolást biztosítanak a mélygarázsban érkezési sorrendben, korlátozott számban.

A szervezők szeretettel várják az egész családot, hogy megismerkedjenek a jövő közlekedési formáival és az elektromobilitással. A rendezvényen a részvétel ingyenes,

Programok:

10:00 Megnyitó

10:30 Elektromobilitás kétkeréken: rollerek, kerékpárok

11:00 Töreky Zsuzsi és az Aranykapu zenekar előadása gyerekeknek

12:00 Előadás az elektromos motorozás jelenéről és jövőjéről– Végh János; beszélgetés Kovács Bálint és Gerendás Szabolcs motorversenyzőkkel

13:00 1. gyorsulási bemutató

13:30 Ki is az a Svihák Oszkár? Interaktív műsor gyerekeknek

14:30 Alternatív hajtástechnika a mai oktatásban – Sarvajcz Tamás előadásában

15:00 Drón technológia a növényvédelemben – Nyers Tamás előadásában

15:30 A magyar csúcskísérlet állásáról jelentés

16:00 2. gyorsulási bemutató

16:30 Mobilis kísérleti bemutató kicsiknek és nagyoknak

17:00 Ön vezet vagy önvezet? – Bérczi Balázs előadása

17:30 Green line clean bemutatkozója

18:00 Giga Solar előadása napelem-rendszerről, napelemes car-port bemutatása

18:30 3. gyorsulási bemutató

19:00 A magyar csúcskísérlet eredménye

19:30 Club 54 (Gallusz Niki)

21:00 Tesla-show

Címlapkép: Lévai Gábor

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?