Ismét árat emelt a Tesla

A Tesla legújabb generációs, Palladium kódnevű frissítése nyomán tavaly májustól volt rendelhető a Model S és X hazánkban, azonban decemberben mind a két autó előrendelését felfüggesztették az európai piacokon. Ennek oka – állítólag – a frissített modellek gyártásának lassú felfutása és a megnövekedett kereslet voltak.

A böjtnek vége, újra lehet a hitelkártyáért nyúlni, csak üljünk le és kapaszkodjunk meg az árak megtekintése előtt.

Mennyi??

A Model S és X eddig sem számított elérhető árú népautónak, mindig is a prémium szegmensben játszottak, és az új generációs modellek már korábban is 35 millió fölé rakták a küszöböt. Amikor utoljára rendelhető volt, a Model S Long Range ára 38,3 millió forintnál kezdődött, a csúcsváltozat Plaid pedig már akkor is alulról karcolta az 50 milliót. Most viszont 18%-kal emelkedett ez utóbbi ára, így már több mint 58 millióba kerül.

Az áremelésen ugyanakkor nem kell túlzottan meglepődnünk, ugyanis a típus utolsó  tavaly novemberi árváltozása óta a forint 25%-kal gyengült a dollárhoz képest, márpedig ezeket a típusokat Amerikában gyártják.

De nem csak a Model S, a Model X Plaid is újra rendelhető, mégpedig hasonlóan baráti, 59 milliós áron, ami 28%-os emelkedés. Ezért a hat üléses elrendezést kapjuk - jelenleg csak ez választható Európában.

A Model S és X alap, Long Range változatai egyelőre továbbra is csak foglalhatóak, de konkrét rendelési áruk és kiszállítási határidejük nincs. A most megrendelt Plaid változatokat a vállalat 2023-ra ígéri, azonban ahogy azt a napokban megírtuk, úgy néz ki, hogy a korábbi rendelések kielégítését a vállalat hamarosan megkezdi.

A Model 3 és Y árához most nem nyúlt a hazai képviselet.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.