Főoldal » elektromos autó » Szabadidős villanykisbuszt mutatott a Renault

Szabadidős villanykisbuszt mutatott a Renault

Négy keréken guruló ötcsillagos szálloda a természet lágy ölén? Valami hasonló volt a Renault elképzelése, amikor egy évvel ezelőtt lerántotta a leplet a Hippie Caviar Hotel tanulmányáról. Habár a  koncepció elektromos hajtásláncot kapott, valójában a csupán a belsőégésű erőforrással kínált Trafic modellre épült, és nem sokkal később megszületett belőle a Renault Trafic SpaceNomad a márka legelső gyári kempingautójaként. Ezt a vonalat viszi tovább most egy újabb tanulmány.

A Hippie Caviar Motel bemutatóautóhoz már átalakításra sem volt szükség – már ami a meghajtás típusát illeti – hiszen az alapja a Kangoo L2 E-Tech Electric kisbusz, amit kifejezetten a sportos életmód és a természet kedvelői számára alkottak meg. A tetősín alkalmas a sílécek szállítására, de az autón belül is kialakítottak nagy méretű tárolórekeszeket a sportfelszerelések számára. Hogy a természet valóban csak egy karnyújtásnyira legyen, az utasok a panorámatetőn keresztül a csillagos égboltban is gyönyörködhetnek a kempingezés alatt. A jármű számos részéhez újrahasznosított anyagokat használtak a tervezők.

A 90 kW (120 LE) teljesítményű kisbusz 285 kilométert megy el egy feltöltéssel, 30 perc alatt nagyjából 170 kilométerre elegendő elektromosság tölthető a 45 kWh-s akkujába, kihasználva a 80 kW-os DC töltési teljesítményt. A teljes bemutatóra szeptember 19-én kerül sor a hannoveri IAA rendezvényen.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.