Főoldal » zöld rendszám » Mosonmagyaróváron is regisztrálni kell az ingyen parkolásért

Mosonmagyaróváron is regisztrálni kell az ingyen parkolásért

Változik Mosonmagyaróvár parkolási rendje, megszűnik a zöld alapszínű rendszámos autóknak automatikusan járó ingyenes parkolás. 2022. október 1-től már kizárólag az előzetesen regisztrált, tisztán elektromos járművek parkolhatnak ingyenesen a városban. További változás, hogy az egyelőre ingyenesen használható elektromosautó-töltőknél maximum 2 órára jár a kedvezmény.

Pécs, Miskolc és Szolnok példáját követve Mosonmagyaróváron is regisztrálni kell a villanyautók tulajdonosainak, ha továbbra sem szeretnének fizetni a parkolásért. A város parkolási cége a vuf@vuf.hu email címen érhető el, a személyes ügyfélfogadás augusztus 26-ig szünetel.

Frissítés (2022.08.28): a helyi parkolási irodától kapott tájékoztatás alapján a regisztrációnak két módja van:

  • személyesen a Mosonmagyaróvár Vízpart u. 2/b alatt található ügyfélszolgálati irodában, ügyfélfogadási időben,
  • parkolas@vuf.hu email címre elküldve a gépjármű forgalmiengedély másolatát vagy a JSZP-ről letöltött adatlapját melyből látható, hogy a gépjármű tisztán elektromos üzemű.

A személyes regisztráció azonnali, míg az emailben küldött kérelem csak a visszaigazolást követően aktív.

(fotó: Kocsis Péter)

Az önkormányzat döntött a Futura élményközpont előtti 37, eddig díjmentes parkolóhely fizetős övezetbe sorolásáról is. Ez a változás már augusztustól életbe lépett. Az elektromosautó-tulajdonosokat ez a változás azért is érinti, mert ebben a parkolóban található a város egyik elektromosautó-töltője, melyet a Jedlik Ányos terv keretében telepítettek.

A város töltőinek üzemeltetését jelenleg egy vállalkozás végzi az önkormányzattal kötött szerződés alapján, azonban megkezdődött a folyamat a töltőállomások üzemeltetésének önkormányzati átvételére. Az emelkedő energiaárak egy további változást is indokoltak: a töltőoszlopok előtti parkolóhelyeket maximum 2 órás időtartamra vehetik igénybe díjmentesen a környezetkímélő járművek. Az új szabály ellenőrzésének lehetővé tételéhez a járművezető köteles a töltés megkezdésének időpontját a szélvédőn jól látható helyen jelezni.

(Címlapfotó: Kocsis Péter)

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.