Főoldal » elektromos autó » Elektromos hajtást kap a legendás japán sportautó

Elektromos hajtást kap a legendás japán sportautó

Minden idők egyik leghíresebb japán sportautó-ikonja, a legendás Nissan GT-R Skyline tisztán elektromos hajtáslánccal születik újjá – derült ki az autógyártó vállalat által közzétett rövid videóból. Részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, de úgy tudni, hogy egy különleges átépítési projektről van szó, amelyet a cég egyik mérnöke kezdeményezett, aki a legújabb elektromos technológiával szeretné felszerelni kedvenc autómodelljét.

A videón látható R32 GT-R egyébként még kipufogót visel, és könnyen felismerhető a 2,6 literes, ikerturbós sorhatos benzinmotor hangja, ami vagy arra utal, hogy még nagyon kezdetleges szakaszában jár az átalakítás, vagy a fejlesztők szándékosan meghagyják a villanyautóban is a hagyományos hajtás ezen jellegzetességeit.

A projekt kapcsán érdemes hozzátenni, hogy március elején már felröppentek pletykák az elektromos Skyline érkezéséről, ám akkor arról írtak a hírportálok, hogy a Skyline szedán 2025-ben teljesen megszűnik, utána pedig egy elektromos meghajtású crossover viszi tovább a nevet. Az új villanyautó állítólag az Ariya SUV által is használt CMF-EV padlólemezre épül majd. Habár a Skyline modellnév hallatán sokaknak valószínűleg a filmekben és videójátékokban gyakran felbukkanó izmos sportautó jut eszébe, nem ez lenne az első alkalom, hogy SUV formát vesz fel: 2009-ben az Infiniti EX átmárkázott változataként került piacra a Skyline Crossover.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.