Főoldal » elektromosautó-töltés » Óriási töltőhálózatot épít a 7-Eleven

Óriási töltőhálózatot épít a 7-Eleven

7Charge néven érkezik a 7-Eleven új villámtöltő-hálózata, amelyen keresztül gyors és kényelmes elektromosautó-töltési élményt kínál majd ügyfeleinek a dallasi székhelyű vállalat.

A 7-Eleven az Amerikai Egyesült Államok és Kanada egyik legnagyobb és legismertebb kiskereskedelmi üzletlánca több mint 13.000 üzlettel, és bár azt egyelőre nem árulta el pontosan a vállalat, hogy hány helyszínen kínál majd töltőoszlopokat a villanyautósok számára, azt igen, hogy a tervei szerint az egyik legkiterjedtebb töltőhálózatot építi ki az észak-amerikai kontinensen a kiskereskedelmi cégek között. A Cnet információi szerint jelenleg a Walgreens viszi a prímet a több mint 400 üzletnél elhelyezett töltőkkel.

A 7Charge különlegessége, hogy a 7-Eleven építi és üzemelteti, saját applikációval, ellentétben számos más versenytársával, amely töltőüzemeltető cégekkel köt együttműködést erre a feladatra. A Walmart például az Electrify Americával kötött megállapodást DC villámtöltők létesítésére üzleteinél. A 7Charge egyébként a 7-Eleven korábbi töltőtelepítési terveinek folytatásaként érkezik: a vállalat még 2021-ben jelentette be, hogy 2022 végére 250 üzleténél kínál összesen legalább 500 DC töltőcsatlakozót.

Sajtóértesülések szerint az új villámtöltők telepítése már kezdetét vette Kalifornia, Colorado, Florida és Texas államokban. A töltőoszlopok a CHAdeMO és a CCS1 szabványt is támogatják, az akkumulátorokba töltött elektromosságot pedig 100%-ban megújuló forrásból szerzi be a 7-Eleven. A töltőoszlopok nem csupán a 7-Eleven boltoknál, hanem az üzletlánchoz tartozó Speedway és Stripes üzleteinél is várni fogják a villanyautósokat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.